Docenten

Maurice Orth

  • Eigenaar, trainer en coach bij Judo Tomoda

Het woord ‘veelzijdig’ is ontegenzeggelijk van toepassing op Maurice Orth. Hij bezit de derde dan judo en de derde dan Okinawa Goju Ryu Karate-do. De opleiding tot Judoleraar-B heeft hij succesvol afgerond en hij is docent lichamelijke opvoeding.

Voor de Judo Bond Nederland schreef hij het interventieprogramma Fit, Veilig en Valbreken. Daarnaast verzorgt hij clinics op alle soorten scholen, geeft hij valpreventielessen voor ouderen en workshops aan bedrijven en andere sportclubs.

Bas de Boer

  • Jeugdtrainer en coach bij Judo Tomoda

Bas de Boer begeeft zich het liefst tussen ravottende jeugdjudoka’s. Bij Tomoda heeft hij groepen onder zijn hoede die variëren in leeftijd van 4 tot en met 17. “Ik herken mezelf in drukke kinderen. Judo is een uitstekend middel om hun structuur mee te geven.” Daarnaast geeft Bas ook de “special” judo lessen op de St. Maartenschool in Ubbergen (bij Nijmegen).

Bas is in het bezit van de tweede dan judo en het diploma Judoleraar-A. Sinds 2004 heeft hij les gegeven bij verschillende verenigingen, waaronder Judo Top Tilburg, Top Judo Nijmegen. Nu geeft Bas les bij Fudoshin en Tomoda.

Colette Orth

  • Trainer Rots en Water weerbaarheid bij Tomoda

Al 20 jaar heeft Colette karate als hobby. Bij Tomoda geeft ze weerbaarheidstrainingen Rots & Water. Ze verzorgt cursussen met als doel het vergroten van de communicatieve- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen. In haar cursussen weerbaarheid maakt ze ook gebruik van haar karate ervaring.

Colette is gecertificeerd Rots en Water docent. Tevens karateka Goju-ryu 3e dan. Geeft ook karatelessen sinds 2012, aan kinderen en volwassenen bij Chikara.

Niek Verhorstert

  • Trainer jeugdselectie en coach bij Judo Tomoda

Niek is een trainer met een groot empathisch vermogen. Zowel op als buiten de mat staat hij voor zijn judoka’s klaar. Tijdens de lessen van Niek wordt er continu naar een juiste balans gezocht tussen (erg) hard werken en veel plezier maken.

Niek is (bijna) leerkracht in het basisonderwijs. Niek heeft vanaf 2015 o.a. les gegeven bij Stichting Top Judo Nijmegen, waar hij trouwens nog steeds actief trainer en coach is. Naast een actief bestaan als trainer en coach is Niek zelf ook nog een fanatiek wedstrijdjudoka.

Marieke Teunissen

  • Trainer jeugdselectie en coach bij Judo Tomoda

Marieke is een trainer en coach die de judoka centraal stelt. “Wanneer een judoka het beste uit zichzelf haalt ben ik tevreden!” Hierbij staat plezier en maatwerk in de sport voorop.

Marieke is in opleiding voor het HR-vakgebied (P & O). Daarnaast is ze al 5 jaar trainer en coach bij Stichting Top Judo Nijmegen.