DK MN -10 en -12 jaar

Op zaterdag 10 juni 2023 deden we mee aan de districtskampioenschappen Midden Nederland in de categorieën -10 en -12 jaar.
Max Hofstra, Moos van Zalingen, Juliette de Haas en Etienne Harkink waren als eerste aan de beurt in de categorie -10 jaar. Etienne won bijna al zijn wedstrijden en behaalde daarmee een zilveren medaille. Juliette en Max wisten ook een ereplaats op het podium te behalen; zij gingen naar huis met een bronzen medaille. Moos werd omgepould naar een hogere gewichtsklasse. Vol goede goede moed begon hij aan zijn wedstrijden maar het bleek nog te zwaar.
Fiene Smulders, Janne Hornman en Teddy van Zalingen volgden in de categorie meisjes -12 jaar. Fiene mocht een paar wedstrijden judoën tegen Fayah van Top Judo Utrecht. Zij waren erg aan elkaar gewaagd en maakten beiden mooie worpen. Fiene was uiteindelijk de sterkere waardoor ze goud won in haar categorie. Janne, die nog niet zo lang geleden begonnen is met wedstrijdjudo, moest het opnemen tegen ervaren judoka’s. Ze verdedigde goed en wist ook aanvallen in te zetten. Het resulteerde deze keer nog niet in winst maar dat komt met haar inzet vanzelf. Teddy stond met veel zin en focus op de mat. Ze luisterde goed naar de aanwijzingen van Kim en won al haar wedstrijden. Supertrots stond ze op het podium met haar gouden medaille.
Bij de jongens -12 deden mee Thomas Schuurs, Jochem Fuijkschot, Casper en Tijmen van Wijchen, Lorenzo Peters, Sam Zare Mohazzabieh, Michiel Besselink, Kay van Schijndel, Pijke Roemen en Owen Peters. De jongens begonnen enthousiast aan hun wedstrijden en lieten mooi judo zien. Sam ging van start met een krachtige heupworp en won daarmee. Michiel had zijn eerste tegenstander in een stevige houdgreep. Tijmen maakte een mooie ippon door precies op het juiste moment zijn worp in te zetten. Een aantal keer stonden onze Tomoda – judoka’s tegenover elkaar op de mat, zoals in de spannende wedstrijd tussen Jochem en Thomas. Ook Pijke en Michiel mochten het tegen elkaar opnemen.
Uiteindelijk gingen Sam, Tijmen en Lorenzo naar huis met een zilveren medaille. Casper, Kay, Thomas en Michiel wonnen brons.
Maurice gaf aan supertevreden terug te kijken op het toernooi. De technieken die de afgelopen weken getraind zijn werden goed toegepast tijdens de wedstrijden. Met of zonder medaille, iedereen neemt weer een mooie ervaring mee naar huis.
Bedankt Maurice en Kim voor de fijne coaching!

No comments to "DK MN -10 en -12 jaar"