Visie

Filosofie

Tomoda betekent vriendschap in het Japans. Judo lijkt een individuele sport, maar een vriend of judopartner heb je altijd nodig op de mat. Die teamgeest heeft Tomoda hoog in het vaandel. Judo doe je nooit alleen.

De traditionele Japanse judofilosofie staat tijdens iedere training centraal. De lessen beginnen en eindigen met een groetprocedure. Kernwaarden als discipline en respect voor elkaar zijn belangrijk. Maar ook humor, speelplezier en samenwerking.

Judo voor iedereen

Tomoda richt zich op alle facetten van de judosport. Van de jongste jeugd tot senioren, van breedtesport tot topsport. Ook voor mensen met een beperking is er de mogelijkheid om te trainen.

De gekwalificeerde docenten verzorgen clinics op scholen, lessen voor recreatieve judoka’s en specifieke wedstrijdtrainingen. Deze brede basis zorgt ervoor dat het mogelijk is om een top te hebben. De top heeft op zijn beurt een voorbeeldfunctie en houdt daarmee de brede basis intact.

Wedstrijdsport

Wedstrijdsport heeft een prominente rol binnen Tomoda. Judoka’s hebben sinds de oprichting in 2000 belangrijke resultaten geboekt op Nederlandse, Europese en wereldkampioenschappen. Ambitieuze sporters hebben de mogelijkheid iedere dag te trainen en daarbij uitgebreide en specifieke begeleiding te krijgen. Vrijwel ieder weekeinde zijn judoka’s van Tomoda te vinden op wedstrijden door heel het land. Ook trekken zij geregeld de grens over voor toptoernooien. Daarbij werken we samen met Top Judo Nijmegen.