Wedstrijdjudo

Doelstelling

Binnen Tomoda is wedstrijdjudo een belangrijke pijler. De doelstelling luidt:

Vanuit het elementaire jeugdjudo, judoka’s stap voor stap, op basis van techniek, opleiden voor topjudo.

Vanaf de oprichting heeft de club deze doelstelling bewaakt. Door veel energie te steken in de jeugdleden en in topjudo voor wedstrijdjudoka’s proberen we deze lijn ook voor de toekomst te waarborgen.

Jeugd is de basis

Voor een goede top is een brede basis noodzakelijk. Daarom nemen jeugdleden een speciale plek in bij de club. Zij zullen in de toekomst wellicht de overstap willen maken van elementair judo naar wedstrijdjudo.

Speciale interne toernooien zorgen ervoor dat de jeugd kennis kan maken met het principe van wedstrijdjudo. Deze worden gemiddeld eens in de twee maanden georganiseerd. Ook voor ouders is dit een uitstekende gelegenheid om eens te kijken wat wedstrijdjudo inhoudt.

Tomoda jeugdselectie

De jeugd selectiegroep (-12 jaar) traint drie keer per week in de SportQube. Op maandag van 17:30-18:45 uur, woensdag 17:00-18:15 uur en vrijdag 17:30-18:30 uur. De judoka’s worden technisch geschoold en we maken met behulp van het ‘Athletic Skills Model’ betere atleten van onze judoka’s.

Je kan gevraagd worden van de jeugdselectie doordat je gescout wordt tijdens het kids/team toernooi of tijdens de lessen. Daarnaast kan je zelf ook aangeven dat je meer ervaring wilt in het beter worden in wedstrijden. Je draait altijd een paar lessen mee in de selectiegroep om te ervaren hoe het gaat. Daarna wordt in overleg, tussen judoka-ouder(s)-trainers, besloten of je mee gaat draaien met de selectiegroep.

Wedstrijden

De selectiegroep doet regelmatig (1 a 2x per maand) mee aan toernooien in de regio (max. 50 km).

Wat neem je mee naar een wedstrijddag:

  • Goed ingevuld judo paspoort en pasje van de JBN
  • Wit judopak in de juiste maat met eigen band
  • Rode en witte judoband
  • Tomoda hoody en/of Tomoda T-shirt
  • Slippers
  • Bidon met water
  • Gezonde voeding

Topjudo in samenwerking met Top Judo Nijmegen

Vanaf het jaar dat je 12 wordt biedt de samenwerking met Top Judo Nijmegen de kans om je te ontwikkelen naar een topjudoka. Topjudo staat voor het behalen van successen op Nederlandse kampioenschappen in alle jeugdcategorieën en bij de senioren, zowel individueel als met het team. Op langere termijn groeien wedstrijdjudoka’s door tot het niveau van Grand Slams, Europese- en wereldkampioenschappen. Blijf je liever bij Tomoda om verder te trainen voor de zwarte band, dan kan dat uiteraard ook.