Judo voor iedereen!

Klein en groot, dik en dun, jongen en meisje. Tijdens een judoles traint iedereen met elkaar. Dat is de bedoeling van de sport en Judo Tomoda houdt die lijn nauwkeurig vast.

Bij Tomoda is iedereen welkom en krijg je de vrijheid je op alle vlakken te ontwikkelen. Persoonlijke aandacht in een prettige sfeer is de basis van iedere les.

Kernwaarden

De verdedigingssport judo (de zachte weg) gaat uit van twee grondprincipes. Beide verdedigen de kernwaarden van de sport.

Seiryoku Zenyo: Maximale effectiviteit met minimale inspanning; Een lichte judoka moet een zware judoka zonder moeite kunnen werpen als hij de principes van het judo volgt.

Jita Kyoei: Wederzijds profijt en welbevinden; Judo kun je niet alleen. Samen moet je elkaar beter maken. Daarbij dien je respect te hebben voor jezelf en je judopartner.

Levensfilosofie

Judo is op iedere leeftijd uitermate geschikt om je hele lichaam in balans te houden. Maar ook de geest krijgt volop aandacht.

Bij judo leer je hoe je in het dagelijks leven de juiste beslissingen neemt op de juiste momenten. Je kunt de rust bewaren op hectische momenten. Je zelfvertrouwen groeit en je hebt de controle over iedere situatie.

Het woordje ‘do’ in judo heeft als alternatieve betekenis ‘levensweg’. Niet alleen op de mat bewandel je de weg van respect en discipline, maar ook daarbuiten.