Docenten

Maurice Orth

  • Eigenaar, trainer en coach bij Judo Tomoda

Het woord ‘veelzijdig’ is ontegenzeggelijk van toepassing op Maurice Orth. Hij bezit de derde dan judo en de derde dan Okinawa Goju Ryu Karate-do. De opleiding tot Judoleraar B heeft hij succesvol afgerond en hij is docent lichamelijke opvoeding.

Voor de Judo Bond Nederland schreef hij het interventieprogramma Fit, Veilig en Valbreken. Daarnaast verzorgt hij clinics op alle soorten scholen, geeft hij valpreventie lessen voor ouderen en workshops aan bedrijven en andere sportclubs.

Boyd Eurlings

  • Jeugdtrainer en coach bij Judo Tomoda

Boyd begeeft zich het liefst tussen ravottende jeugdjudoka’s. Bij Tomoda heeft hij groepen onder zijn hoede die variëren in leeftijd van 4 tot en met 17. “Ik herken mezelf in drukke kinderen. Judo is een uitstekend middel om hun structuur mee te geven.”

Boyd is in het bezit van de zwarte band judo. Sinds 2019 geeft hij les bij verschillende verenigingen, waaronder bij Fudoshin en Tomoda.

Colette Orth

  • Trainer bij Karate Tomoda en Weerbaarheid Tomoda (Rots en Water)

Colette is op haar 29ste begonnen met karate bij Chikara o.l.v. sensei Mark Bicknell. Daarvoor heeft zij veel verschillende sporten beoefend, maar heeft sindsdien haar passie gevonden voor karate.

Bij Tomoda geeft ze karate en weerbaarheidstrainingen. Ze verzorgt cursussen met als doel het vergroten van de communicatieve- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen. In haar cursussen weerbaarheid maakt ze ook gebruik van haar karate ervaring.

Colette is gecertificeerd Rots en Water docent en karateka Goju-ryu derde dan. Onder toeziend oog van o.a. sensei Nakamura heeft zij in 2015 haar 3e dan behaald. Colette volgt jaarlijks karate-stages in binnen/buitenland.

Niek Verhorstert

  • Trainer jeugdselectie en coach bij Judo Tomoda

Niek is een trainer met een groot empathisch vermogen. Zowel op als buiten de mat staat hij voor zijn judoka’s klaar. Tijdens de lessen van Niek wordt er continu naar een juiste balans gezocht tussen (erg) hard werken en veel plezier maken.

Niek is leerkracht in het basisonderwijs. Niek heeft vanaf 2015 o.a. les gegeven bij Stichting Top Judo Nijmegen, waar hij trouwens nog steeds actief trainer en coach is. Naast een actief bestaan als trainer en coach is Niek zelf ook nog een fanatiek wedstrijdjudoka. Niek is in het bezit van de tweede dan judo.

John Striekwold

  • Trainer bij Karate Tomoda en Weerbaarheid Tomoda (Rots en Water)

37 jaar geleden begon John al karate te beoefenen. Hij zocht een sport om echt fysiek bezig te zijn. Het plezier dat hem dat toen gaf, heeft hij nog steeds. Hij geeft graag les aan kinderen, omdat hij de jeugd graag ziet sporten. Beweging en mentale ontwikkeling bij de jeugd vindt hij belangrijk, deze aspecten zijn volop aanwezig in het karate. Het beste in de kinderen naar boven krijgen, dat is voor hem de uitdaging.

John is gecertificeerd Rots & Water trainer en bezit de vierde dan in het Goju-Ryu karate. 

Alex Geurts

  • Trainer bij Karate Tomoda en Weerbaarheid Tomoda (Rots en Water)

Sinds 2016 is Alex na lange tijd weer begonnen met karate o.l.v. Mark Bicknell bij karate Chikara. Daar kreeg hij de kans om mee te helpen met lesgeven aan de jeugd. Wat Alex aangenaam verrastte, was de voldoening die je terugkrijgt van de leerlingen. Hij geeft nu alweer 3 jaar met veel plezier en enthousiasme les. Wat Alex de kinderen probeert mee te geven is 1 van de regels van de Dojo Kun: “Geef nooit op.”

Alex is gecertificeerd Rots & Water trainer en heeft de zwarte band in het Goju-Ryu karate.