Judoka’s in Echt

Het is zaterdag 25 mei 2024 en de judoka’s Etienne, Jochem en Juliette reizen af naar Echt-Limburg.
In het dorp hangen al bordjes met ‘’judo’’ en zo is de sporthal makkelijk te vinden.

Als eerste mogen de jongens wegen, dit gaat allemaal vrij soepel en ze zijn al snel klaar om de warming-up te gaan doen. Juliette mag een half uur later gaan wegen en voegt zich daarna ook bij de jongens.

Dan begint het lange wachten voor de 3 judoka’s. Na dik 2 uur wachten, toen de jongens eindelijk mochten beginnen, was de focus wat minder en lukte het niet altijd om deze weer terug te vinden.

Uiteindelijk mocht Etienne als eerste de mat betreden. Hij trof meteen een sterke tegenstander en moest vol aan de bak. Na goed tegenstand gegeven te hebben verloor hij helaas deze 1e pot. Ook in de 2e pot moest Etienne zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Hoewel de meegereisde fans lange tijd dachten dat Etienne aan de winnende hand was, bleek zijn waza-ari afgekeurd en verloor hij de pot uiteindelijk alsnog. Heel jammer, hij had er zo hard voor gevochten en hij had hem zo verdiend.

Ondertussen moest Jochem van mat wisselen en moesten Jochem en Etienne plots niet meer op dezelfde mat judoën. Daardoor kreeg Niek ook nog wat extra beweging deze dag doordat hij telkens tussen de 2 matten heen en weer moest rennen.

Jochem won zijn 1e pot met een ippon en zijn zelfvertrouwen groeide! De volgende 4 potjes won hij ook met ippons. Zelfs onsportief gedrag van de tegenstander kon Jochem niet van zijn stuk brengen; stoïcijns ging hij door met zijn taak voor die dag! In de finale was duidelijke te zien dat Jochem met één doelstelling naar Echt was afgereisd: de gouden medaille! Hij judode erg sterk en met veel zelfvertrouwen, maar helaas was zijn tegenstander in de finale net een maatje te groot voor hem. Daardoor ging Jochem naar huis met de zilveren medaille: een topprestatie van Jochem!

Als laatste mocht Juliette de mat op; ze trof meteen tegen een sterke tegenstander en was daar nog niet tegenop gewassen. Met een ippon tegen verloor ze haar 1e pot. De focus en de concentratie kreeg ze ook bij de 2e wedstrijd niet meer terug. Met een waz-ari tegen en 2 shido’s verloor ze ook haar 2e partij.

Met een tas vol tips en ervaringen keerden de judoka’s moe en voldaan weer huiswaarts.

Niek bedankt voor de coaching!

No comments to "Judoka's in Echt"