Jeugd kata training in Papendal

Zondag 10 december 2023 was de Jeugd katatraining onder leiding van Sander Stammers (bondscoach kata) met assistentie van de nationale wedstrijd selectie in de Ruskahal op sportcentrum Papendal. Er waren jeugdjudoka’s uit het hele land naar de training gekomen. Vanuit Judo Tomoda hebben Thijs Schuurs en Syb Versteeg meegedaan. Yuri Weessies en Henkjan Versteeg assisteerden bij de training als leden van de nationale wedstrijdselectie.

Na een mooie op kata gerichte warming up, met veel aandacht voor oefeningen voor een betere vormspanning en evenwicht, werd de groep verdeeld. Een deel van de groep ging aan de slag met Nage no kata (staande technieken) en ander deel ging aan de slag met Katame no kata (grondtechnieken).

Thijs en Syb hebben meegedaan aan het onderdeel Nage no kata. Er werd aan verschillende technieken gewerkt. Toppers van kata TeamNL demonstreerden verschillende technieken, waarbij veel uitleg werd gegeven over de belangrijkste aandachtspunten om de worpen goed te maken. Daarna was er tijd om de gedemonstreerde techniek te trainen. De bondscoach, aanwezige katajudges en de judoka uit de selectie hielpen om de technieken te verbeteren.

Na twee uur hard werken werd de training afgesloten en werd iedereen opgeroepen om gezien de mooie technieken te overwegen om deel te nemen aan kata wedstrijden. Thijs en Syb hebben het erg naar hun zin gehad op de training en willen een volgende keer zeker weer gaan.

No comments to "Jeugd kata training in Papendal"