Mooie resultaten op DK

Op 8 juni 2024 waren de districtskampioenschappen van Midden-Nederland (Gelderland, Utrecht en Flevoland) voor de -10 en -12 jaar judoka’s.

Eerst waren Juna Krom, Juliette de Haas en Teddy van Zalingen aan de beurt. Teddy en Juliette zaten in dezelfde gewichtsklasse en wonnen alle partijen tot de finale. Toen moesten ze tegen elkaar. Met een mooie uchi-mata won Teddy en werd ze kampioen. Juliette won zilver. Juna had het in het begin zwaar, maar haar laatste partij was spannend. Juna won brons.

Daarna waren de -10 jaar judoka’s aan de beurt. Daaf Derks, Jens Derksen, Sam Faber, Max Hofstra, Bram Spanjaards, Freek van Well en Moos van Zalingen hadden er zin in. Veel spannende wedstrijden en ook mooie ippons. Bram werd knap kampioen. Jens Derksen en Sam Faber werden derde.

Als laatste waren de -12 jaar judoka’s aan de beurt met Michiel Besselink, Jochem Fuijkschot, Etienne Harkink, David Kaznowski en Pijke Roemen. Jochem ging vanuit zijn wedstrijdplan aan de gang en werd in zijn poule met 23 deelnemers eerste. Ook Michiel was heel goed bezig en veroverde brons. Etienne heeft ook goed gejudood en won brons.

Het schijnt dat de medialles van Midden Nederland bijzonder schijnen te smaken. Dat was goed te zien op de podium foto’s. Ook goed om te zien dat onze judoka’s vooruit gaan. De trainers Boyd en Maurice gingen trots naar huis.

No comments to "Mooie resultaten op DK"