Super clinic bij WVV’34

Op zaterdag 17 april 2021 was de judo-clinic voor voetbalvereniging WVV’34 in Hengevelde (Twente, Overijssel).

De voetballers van de jeugdelftallen zijn in 4 groepen (op leeftijd) verdeeld en werden direct meegenomen in de beginselen van judo. Maurice en Duncan Orth (vader en zoon) verzorgden deze ochtend de training.

Kinderen leerden hoe elkaar te begroeten voor en na de training, namelijk via de “Rei” (buiging). Ook werd direct uitgelegd dat judo geen vechten is. Judo is judo, geen vechten. De talenknobbel werd ook getraind, dus ouders moeten zeker niet verbaasd zijn als hun zoon of dochter de komende week in het Japans tot 10 gaat tellen.

Na een korte warming-up kregen de kinderen op een humoristische wijze de beginselen van judo bijgebracht. Ook is de link gelegd naar voetbal. Wat kun je als voetballer meenemen vanuit het judo? Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld ‘hoe vallen’ om blessures te voorkomen, weerbaarheidstraining voor duelkracht of teambuilding bij de warming-up oefeningen en ‘Athletic Skills’.

Steeds verder werden de kinderen meegenomen in judo en aan het einde van de training vonden er ‘judo-partijtjes’ plaats. Kinderen mochten zich met elkaar meten, wat tot prachtige beelden leidde.

Deze ochtend werd dan ook zeer positief ontvangen door de kinderen en dat laten de foto’s ook zien.

Onze dank gaat uit naar de enthousiaste kinderen van WVV,34, maar zeker ook de Jeugd Activiteiten Commissie en trainers van WVV’34.

 

No comments to "Super clinic bij WVV'34"