Tomoda toppers geselecteerd voor EK -18 en WK -18!

Op 28 mei 2015 heeft de Judobond Nederland (JBN) de definitieve selectie bekend gemaakt voor de Europese Kampioenschappen, EYOF (Europees Jeugd Olympisch Festival) en Wereldkampioenschappen -18 jaar. Naar aanleiding van hun prestaties op de verschillende European Cups van het afgelopen seizoen zijn Harry Hsia (5e in Follonica, Italië & 2e in Teplice, Tsjechië) en Melissa Loen (2e in Erfurt, Duitsland & 1e in Teplice, Tsjechië) geselecteerd voor de EK en WK!

Harry Hsia is twee weken geleden noodgedwongen geopereerd aan zijn pols. In het begin van dit jaar kreeg hij last van zijn pols, maar er werd op foto’s niets gevonden. Een maand geleden bleek dat hij het halve seizoen met een gebroken pols heeft gejudood (en gepresteerd) en dat een operatie op korte termijn toch noodzakelijk was. Hierdoor heeft hij de European Cup van Berlijn (Duitsland) moeten missen en mist hij tevens de European Cup in Coimbra (Portugal) van dit weekend en helaas tevens het EK in Sofia (Bulgarije). Eind juni mag hij uit het gips en dan gaan we hem voorbereiden op het WK in Sarajevo (Bosnië en Herzegovina) begin augustus. Als hij medisch is goedgekeurd door de bondsarts van de JBN, mag hij daaraan deelnemen.
Voor Melissa staat aankomend weekend de laatste European Cup in Coimbra op het programma. Dit zal gelden als voorbereidingstoernooi voor het EK (3-5 juli in Sofia). Vervolgens gaan we haar klaarstomen voor het EK, alsmede het WK (5-9 augustus) in Sarajevo. Ook Melissa heeft een interessant voortraject doorlopen. De afgelopen jaren was ze namelijk ook een zeer succesvol karateka, ze heeft afgelopen jaar definitief de keuze gemaakt voor judo en dat heeft haar tot nu toe geen windeieren gelegd.
De andere Tomoda judoka die aan het internationale traject heeft deelgenomen dit seizoen, Silja Kok, heeft helaas net niet voldoende gepresteerd om zich te kwalificeren voor één van de eindtoernooien. Zij is echter nog een jaar jonger dan Harry en Melissa.

Melissa Loen en trainer/coach Chiel Willems zijn nu onderweg naar Portugal. Je kan Melissa volgen op de site van EJU. http://www.eju.net/ of http://www.eju.net/calendar/?mode=showLiveTransmission&id=2055

Het bericht van de JBN kan je lezen op de volgende link: http://www.jbn.nl/nieuws/DU17306_Voorlopige+selecties+EK+-18EYOFWK+-18.aspx

No comments to "Tomoda toppers geselecteerd voor EK -18 en WK -18!"