Zilver voor de -10 op DK Teams

Op zaterdag 27 mei 2023 deden we met twee teams mee aan de districtskampioenschappen jeugdteams in Ede. We verzamelden samen met coaches Maurice en Niek om 9:00 in de sporthal voor de weging en de warming-up. Ondanks dat sommige judoka’s het best spannend vonden hadden ze er heel veel zin in. In de categorie -10 jaar kwamen Max Hofstra, Sam Faber, Moos van Zalingen, Juliette de Haas en Etienne Harkink uit voor Tomoda. In de categorie -12 jaar waren dat Casper en Tijmen van Wijchen, Jochem Fuijkschot, Owen Peters en Sam Zare Mohazzabieh.
Max beet het spits af bij de -10. Hij won zijn wedstrijd en ook Sam, Moos, Juliette en Etienne wonnen met gemak van Bushi Arnhem. Daarna stond het team van Judoschool Theunissen tegenover ons op de mat. Max won met een prachtige worp en ook Sam won van zijn tegenstander, maar helaas waren de overige tegenstanders van dit team te sterk. Toch lukte het onze judoka’s om supergemotiveerd door te gaan. Elkaar aanmoedigend wonnen ze van de twee teams die volgden en daarmee zijn onze welpen tweede geworden van Midden Nederland!
Bij de -12 stond Tijmen als eerste op de mat. Hij won zijn wedstrijd, wat een fijn begin! Nadat ook Jochem en Sam wonnen was de winst van deze eerste wedstrijd voor Tomoda. De drie wedstrijden die volgden waren lastig. Er werd goed gejudood en doorgezet maar het resulteerde niet in winst tegen deze teams. Casper, Jochem, Sam en Owen wisten hun wedstrijden tegen de laatste tegenstanders nog te winnen. Heel knap gedaan. De -12 viel niet in de prijzen maar heeft hard gewerkt en liet een enorme team spirit zien.
Er staat nog een mooie belofte van Maurice om samen een ijsje te eten om de knappe prestatie van beide teams te vieren!

No comments to "Zilver voor de -10 op DK Teams"