Teddy wint goud bij residentietoernooi in Den Haag

Op zaterdag 18 november 2023 mochten Jochem Fuijkschot, Casper en Tijmen van Wijchen, Teddy van Zalingen en Thomas Schuurs héél vroeg hun bed uit voor het Internationaal Residentie Judotoernooi in Den Haag. Om 7:15 uur startte daar de weging voor de categorie -12 jaar. Ondanks het vroege tijdstip zat de stemming er goed in; terwijl de judoka’s aan de warming-up begonnen werd het publiek uitgenodigd om mee te zingen met het nummer ‘Oh Oh Den Haag!’ Uiteraard zongen we uit volle borst mee.

Tijmen mocht het spits afbijten op de tatami. Na bemoedigende woorden van Jochem en Teddy stapte hij zelfverzekerd de mat op en won hij overtuigend zijn eerste pot. Casper verloor de eerste wedstrijd maar won de twee wedstrijden erna met gemak. Onze judoka’s waren vaak tegelijkertijd aan de beurt en dus moesten we goed opletten om iedereen in actie te kunnen zien. Jochem en Thomas kwamen tijdens hun tweede wedstrijd tegenover elkaar te staan, enthousiast aangemoedigd door de Tomoda-ouders met een luidkeels “go Jo-Tho!”
Onze ‘ieniemienies’, zoals Niek ze vaak noemt, hebben het knap gedaan op dit uitdagende toernooi. Er waren veel ervaren deelnemers uit Nederland en ook diverse uit het buitenland. Teddy won haar wedstrijden en nam trots een gouden medaille mee naar huis!
Coaches Niek, Bram, Jade en Maartje: veel dank voor jullie aanwijzingen en support.

No comments to "Teddy wint goud bij residentietoernooi in Den Haag"